De två kommunalarna Roro och Måns har problem. Men det är inte jobbet som parkarbetare som strular, det är värre än så.

Invandraren Roro (som spelas av regissörens bror) har en familj (som spelas av regissörens egen familj) som till varje pris vill gifta bort honom med Yasmin. Det är dags nu, tycker farmor. Men Roro har en annan och vill inte alls gifta sig med Yasmin.

För Måns är problemen av mer fysisk art. Han får helt enkelt inte upp den. Han testar allt från vaakumpump till att få pisk av flickvännen, men inget verkar fungera.

Jalla! Jalla! är den blott 23-årige regissören Josef Fares regidebut. Och det är en debut som imponerar. Han tar upp allvarliga ämnen som konflikten mellan invandrarungdomens familj och deras krav kontra den egna vänskapen och kärleken.

Men det sker helt utan pekpinnar eller vuxenperspektiv. Här är i stället äntligen en svensk långfilm gjord utifrån en invandrares egna erfarenheter.

Ibland kan det bli lite väl förutsägbart och ibland går historien in i lite väl många onödiga stickspår. Men med sin blandning av Fucking Åmål-kärlekssaga och MTV-actionklippning kombinerat med scener med kulturkrockskomik av bästa sort, är Jalla! Jalla! ändå en film som kommer gå rakt in i många unga svenskars hjärtan, oavsett om man är född i Libanon eller Örebro.