Den här mathållningen är inte dålig under förutsättning att man äter varierat och ser till att få i sig tillräckligt med mat. Vegankosten innehåller mindre fett än vanlig mat, eftersom den utesluter mjölk- och animaliska produkter. Man behöver heller inte mer än 0,8 gram protein per kilo kroppsvikt och dag och det får man rätt lätt i sig med en varierad vegankost.

Vad man alltså måste se till är att varje dag äta från de rika proteinkällorna, som sojabönor, linser, ärter. Din dotter bör inte fuska med det.

Man behöver också äta mera om man är vegan för att få i sig det nödvändiga. Man kan nämligen i genomsnitt bara ta upp 80-90 procent av vegetariskt protein jämfört med 95-100 procent av det animaliska.
I övrigt: det är ju bra om din dotter ser till att läsa på för att få de nödvändiga kunskaperna.

På Apoteket finns också ett bra kosttillskott som heter Mitt val — vegetarian och innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler om du/ni är osäkra!