May är en tolvårig flicka som har vuxit upp i London. När hennes mamma tröttnat på sitt tidigare 1970-talsliv i rockvärlden bestämmer hon sig för att ta med May och lillebror Eden ut på landet för att starta ett pensionat.

Det ligger vid kusten och där bor nu mamman och de två barnen, som har varsin frånvarande pappa. Handlingen ses ur Mays synvinkel. I jagform berättar hon om skolan, kompisarna och relationen till mamman och pappan och mammans nya ”kompis” författaren.

Boken är lite trög i början, tycker tolvåringen som provläst, men man vill veta hur det går för personerna och det är annorlunda skrivet. Det är skönt att den inte målar i svart och vitt. Även om man sympatiserar med huvudpersonen kan man inte säga att det bara är hennes mamma som gör fel. (Next generation classics/Bokverket)