Tatuerad torso heter Helene Turstens tredje deckare (förlaget Anamma) i serien om kriminalinspektören Irene Huss, som leder polisarbetet. Det är den bästa av hennes böcker, med en spännande och överraskande intrig och ett säkert och effektivt språk.

Det sker en rad otäcka styckmord och läsaren får följa Irene Huss när hon jagar mördaren i hemstaden Göteborg och i skumma miljöer i Köpenhamn. Hon känner sig själv bevakad och hotad och det händer märkliga saker i hennes närhet innan hon lyckas lösa fallet.

Mellan de dramatiska händelserna vilar hon upp sig i familjens sköte, med maken som är kock och de tonåriga tvillingdöttrarna.

Den något påfrestande präktigheten som huvudpersonen predikade i tidigare böcker: jämställd, antirasist, god mor, antivåld etc etc, har tonats ned i Tatuerad torso.