Snälla flickor (Ordfront) är Sparkle Hayters uppföljare till ”Hårda Bullar”. Böckerna utspelar sig runt en nyhetsredaktion där tuffa slaskjournalisten Robin Hudson slåss mot sin vidrige chef, dåliga programideér och i denna bok en mystisk mördare, vars första offer är Robins egen gynekolog.

När Robins chef får reda på det, vädrar han ännu en dålig programidé. Snart får han dock annat att tänka på, för någon börjar skjuta skarpt mot Robins manliga arbetskamrater.

Det här är en rolig bok, som en blandning av ”Bridget Jones dagbok” och en av Liza Marklunds deckare.

Språket kan ibland vara lite väl influerat av nyhetsrapportering, författaren har tidigare jobbat som CNN-reporter och det märks. Det förekommer en del klichéuttryck och nötta fraser. Men det här är ändå en bra bok för den som vill läsa en spännande deckare utan att bli skrämd från vettet.