Eldens öga heter Patricia Cornwells senaste bok, översatt till svenska av Manni Kössler (Norstedts förlag). Den ingår i serien om rättsläkaren Kay Scarpetta i Virginia och innehåller dessbättre lite färre detaljerade obduktionsbeskrivningar och svårbegripliga datatermer än tidigare romaner.

Huvudpersonen hittar mystiska och hotfulla brev till sin arbetsplats just när hon ska resa på semester med sin älskare, en högt uppsatt FBI-man. Hon kallas till en brottsplats, ett nedbränt hästgård, där den första kroppen hittas. Handlingen trappas upp mer och mer.

I mördarjakten deltar, förutom poliser, FBI-män och Kay själv, också den genialiska systerdottern Lucy. De jagar en psykopat utan känslor och utan förskonande som slår tillbaka grymt och blodigt.

Patricia Cornwell är en av de yngre amerikanska deckarförfattarinnor som slagit igenom i en rad länder i världen, hennes böcker är översatta till över tjugo språk.

Eldens öga är den nionde boken i serien om Scarpetta.