Är det dags att bli oroad? Vad händer i luften, under marken, i kablar och nät landet runt när media nu energiskt ägnar sig åt helt andra saker som stress, presidentval, pensionsfonder, översvämningar och avtalsrörelse, obekymrat tigande i ett ämne som tidigare hade världskrigsstatus.

Har makthavarna glömt bort denna nyss så betydelsefulla välfärdsfråga?

Här lämnar Jonas Birgersson till synes glatt sin post i Framtidsfabriken, som skulle skänka dessa band till hela svenska folket, men som inte lyckats kränga sin affärsidé. Och Johan Staël von Holstein som på något annat sätt skulle bidra till IT-revolutionens välsignelser är pank och säljer sina (allt billigare) aktier i Icon Medialab, vars verksamhetsidé jag aldrig lyckats få grepp om. Finns det något samband?

Uppenbarligen är det annat som nu lockar tidigare så högljudda företagare.

Hänger den nya likgiltigheten ihop med den dalande IT-kursen på aktiemarknaden? Följer politikerna bara journalisterna när de väljer Viktiga frågor? Varför tiger glesbygdens invånare?

Har vi alla helt enkelt insett att livet nog går vidare, på gott och ont ändå?

Luft kan pysa ur ballonger utan att det hörs. Och alla såg ju att kejsaren var naken.