Tanken med systemet är att de anställda ska kunna öka på sin avtalspension. Men för att det ska bli intressant för lågavlönade krävs regler som gör att inte den allmänna pensionen minskar.

— Detaljerna är inte klara än. Vi ska få ett skriftligt förslag nästa vecka. Men eventuellt erbjuds de som tjänar under 7,5 basbelopp en slags bonus, säger Christer Wihlborg, ordförande i sektion 9 vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Enligt ett utkast skulle de som tjänar under 7,5 basbelopp ( i dag 23 100 kronor i månaden) där taket för den pensionsgrundande inkomsten går erbjudas tio procent av det sparade beloppet i lönepåslag. Dessutom måste arbetsgivaren se till att inte andra försäkringar, som sjukförsäkringen drabbas, påpekar Christer Wihlborg.

— Det är inte heller löst än. Det måste vara ett system som gör att det inte blir minus för någon.

Problemet med att växla lön mot något annat är annars att den pensionsgrundande och sjukpenninggrundande inkomsten minskar.
Hur mycket var och en ska kunna löneväxla är inte heller fastlagt. Men arbetsgivaren vill sjösätta systemet redan i februari.

— Om det rent praktiskt går att genomföra är osäkert men det brådskar med personalrekryteringen, säger Christer Wihlborg.

Arbetsgivaren landstinget i Blekinge, som blir första landsting att erbjuda personalen en så kallad löneväxling, ser en möjlighet att just klara personalrekryteringen bättre.