”De okränkbara”, av Inga-Lill Söderström (förlag CKM) är en halvdokumentär om ett barns uppväxt i Hammarbyhöjdens Myrdalskåkar i
Stockholm.

Dit fick de fattiga och trångbodda flytta, de fick en bättre och ljusare bostad med rinnande vatten och avlopp indraget i lägenheten. På många sätt ett paradis för de många barnen som lekte på gårdarna.

Men också en hård värld för de rädda och svaga, som ofta blev utsatta för övergrepp.

Huvudpersonen Sanna, som så många av de andra barnen, växte upp med en agande mor och med en supande, vrålande och våldsam far som våldtog henne. Men hon kämpar sig igenom och klarar av sitt liv, mot alla odds.

Barnen borde vara de okränkbara men de kränks gång på gång, också i hemmen. Ändå måste de göra det bästa möjliga av tillvaron och det märkliga är inte att en del misslyckas utan att så många klarar sig
bra.