Rosa Zaragoza var sex år när hennes mamma dog. Hon var sju när tre poliser rövade bort henne och våldtog henne i en månad. I 30 år har Rosa arbetat som prostituerad i Mexico City, och på så sätt försörjt sin mormor och sina åtta barn.

Om det handlar Åsa Faringers dramadokumentär Street Love. Vi får se hur Rosa tar makten över sitt liv och börjar organisera andra prostituerade. Hon tar initiativ till ett daghem för de prostituerades barn. Hon hjälper kvinnor att frigöra sig från sina hallickar och bli självständiga. Hon blir misshandlad och dödshotad, för det är mäktiga män och strukturer hon sätter sig upp mot.

Det är svårt tycker jag, med den verklighet jag lever i, att förstå hur en så oerhört stark kvinna som Rosa ”väljer” att fortsätta arbeta som prostituerad. Filmen gör heller inget försök att förklara den motsättningen. Det är synd, men filmen faller inte på grund av det. Den är otäckt tydlig.

Svärdottern Angelica, som finns nära Rosa i hela filmen, är bara tonåring men har redan varit prostituerad i flera år. När Rosa lär henne hur man upptäcker om en kund har könssjukdomar, mörkläggs eventuell framtidstro effektivt. Men Rosas kraft, för egen del och andras, (att hon orkar!) blir ett tänt ljus i minnet på väg hem.

Street Love distribueras via Folkets Bio. Se till så att den visas även på din ort!