Priset motiverades med att Kommunalarbetaren lyckats skapa ”en mötesplats som engagerar, informerar, debatterar, utvecklar och smakar mera”.

Kriterierna juryn tog ställning till var tydlighet (hur väl webbplatsen är anpassad till målgruppens behov och förväntningar), identitet (en tydlig och synlig avsändare, konsekvent genomförd form och klar hemkänsla), design (som bland annat handlar om lättläst typografi, överskådlighet, sökbarhet, navigering och snabbhet) och förstås innehåll (förmågan att engagera och involvera läsarna, substans, anpassning av text och bild till mediet och målgruppens behov, samt aktualitet och service).

Kommunalarbetaren delar priset med Futurniture; det företag som sett till att innehåll och form harmonierar. Priset delades ut för åttonde gången av juryns ordförande Karl Beijbom.

Arrangör är utbildningsföretaget Populär Kommunikation i samarbete med tidningen Kunskapsbrevet.