Man vill ju ha respekt. Och vara behövd. Och visst bygger viss vänskap på att få bekräftelse på att det finns de som har det värre än en själv.
Vänskapen mellan managern Råttan, spelad av Reine Brynolfsson, och den före detta europamästaren i boxning, Anders ”Plutten” Jonsson är varm men också desperat, för de har ingen annan. När ryske Vladimir, utmärkt spelad av Igor Chernevich, dyker upp på en spelning, avbryter ”Plutten” sin countryturné och följer honom till Murmansk. Låter sig ledas och tas om hand, mot löften om återvunnen respekt.

I Murmansk är allting skitigt och korrupt och skildringen därifrån är nästan naturalistisk. Kärleken övervinner inte allt i den här filmen, knappt heller vänskapen. Men det är så skönt att få se en film som inte paraderar med vackra och lyckade människor. Det är befriande att Peter Birro och Agneta Fagerström-Olsson vågar visa livet som det verkligen är. Så blir Knockout inte bara en film som förströr i två timmar, utan en film som berör för lång tid.