Du skriver att ni har det väldigt bra tillsammans, men att din sambo inte vill ha flera barn. Har du frågat honom varför han inte vill ha flera barn?

Tycker han också att er relation är bra? Du skriver också att er dotter är livlig och envis. Vad innebär det för er parrelation? Tycker både du och din sambo att ni har tillräckligt med egen tid som par, eller har ni för lite egen tid utan er dotter?

Om det är så att er dotter tar mycket eller snarare för mycket av er tid, kan jag förstå att din sambo känner sig tveksam inför ytterligare barn.

Om detta skulle vara orsaken till din sambos ovilja till flera barn, kanske du kan prata med honom hur ni till exempel med hjälp av barnvakt (föräldrar, syskon, vänner, grannar) skulle kunna frigöra tid till er själva, som individer och som par. Kanske kan det hjälpa honom att se mera positivt på din egen önskan om ytterligare ett barn.