”Rastlösa” handlar om sex vänner, tre män och tre kvinnor. Huvudpersonen, Ari, har ett
litet problem med sitt känsloliv. Han känner nämligen absolut ingenting och kompenserar det med att ständigt ha sex med nya kvinnor. Hela tiden. Så träffar han Tiina och hennes fyra vänner. Man kan säga att det som är svårt för Ari är att han aldrig väljer, han bara fortsätter som han alltid gjort. Ari vill nog egentligen inte förstöra sitt eget eller andras liv, han har
bara aldrig bestämt sig för någonting.

Filmen har sina poänger och är lite smårolig emellanåt. Men det är ingen komedi och för huvudpersonen är det inte alls så kul hela tiden. Ibland är den tragisk men för den som tror att all finsk film är nattsvart och obegriplig är det dags att tänka om. Rastlösa blir aldrig tråkig utan växlar mellan tragik, spänning och humor. Ja, och så sex förstås.