En stillsam berättelse om en liten grupp människor, deras passioner, skilsmässor och uppgörelser under 53 veckor, från höst till höst, signerad Olivier Assayas. Han har tidigare gjort bl a Paris vaknar.

”Mellan två höstar” är en typiskt fransk eller kanske snarare europeisk film, där mycket sägs mellan replikerna, i kroppsspråk, ögonkast och miner. Det handlar om kvinnor och män som bor i Paris men som inte etablerat sig i det borgerliga livet, utan lever lite vid sidan om, med tillfälliga men konstnärliga jobb.

De arbetar med design, på bokförlag, med översättningar och hankar sig fram. I mitten finns Adrien, måttligt framgångsrik författare, som fascinerar sina vänner. Han får en livshotande sjukdom och det påverkar dem alla.

Filmen har många extrema närbilder; ett halvt ansikte, en arm, ett tyg, en möbel, och bakgrunden är ofta otydlig och suddig. Det är inte mycket till miljö som skildras. Ändå förmedlar bilderna starka stämningar och upplevelser. Berättelsen om denna handfull människors liv under ett år engagerar starkt.

Jeanne Balibar, Mathieu Amalric och Francois Cluzet spelar några av rollerna.