Låt det aldrig ta slut (Norstedts) heter Åke Edwardsons fjärde kriminalroman om den 41-årige (numera) småbarnspappan och kriminalkommissarien Erik Winter och hans kollegor i Göteborg.

Edwardson kan sin genre och berättelsen om sommarmorden av unga flickor i en av stadens parker är skickligt ihopkommen och riktigt spännande. Som en svensk Ed Mc Bain låter författaren storstaden och de heta nätterna vara fond för psykologiska spänningar som tar sig våldsamma uttryck. Att kvinnor är offer och män jägare och förövare är lika klart här som i MC Bains serie om 87:e distriktet eller för den delen hos Mankells sorgsne hjälte i Ystad.

Upplösningen är inte väldigt överraskande och känns något långsökt men historien är så skickligt berättad att jag sträckläste de 340 sidorna. Det var mitt första möte med författaren men sannolikt inte det sista. Jag är mycket spänd på hur Winter ska klara att kombinera sin planerade pappaledighet med blodiga mord!