Kära Lina!

En sådan upplevelse som du haft sätter djupa spår. Liksom när det gäller kroppsliga sår behöver sår i själen få luftas och rengöras för att kunna läkas. Det är knappast med dina syskon du kan lufta dem. Det blir så lätt bara ömsesidiga skuldkänslor fast ingen av er rår för det som skedde.
Både du och de är ju offer för något ingen av er ville.

Naturligtvis är dina mörka känslor ett hinder för er att mötas på ett positivt sätt. Dina syskon fick, utan att välja det själva, det som du inte fick. Barnet i dig måste få lov att reagera. Kan du hitta någon utomstående att ge utlopp för dina känslor hos? Någon som inte själv är en del av din svåra erfarenhet. Då kan du kanske börja bygga en ny relation till dina syskon, en som inte handlar om er barndom, utan om de människor ni är nu.