I ”Jaktens själ” (Bokförlaget Settern) varvas mer än 200 färgbilder med korta texter om jakt på fasan, hare, räv, älg och annat vilt. Men det är inte en ren-odlad jaktbok. Författaren Göran Bengtsson och fotografen Magnus Nyman vill påminna om att jakt är så mycket mer än vapen och att nedlägga ett byte som ger kött.

Bilderna och texterna är minst lika mycket en hyllning till den vackra och sköna natur som viltet och jägarna vistas i. Att läsa boken nu i sommartid blir en påminnelse om de stämningsfulla stunder de som jagar kan få uppleva då jaktsäsongen inleds på nytt till hösten.

Även naturälskare som inte jagar kan med behållning läsa boken och njuta av miljöbeskrivningarna och de fantastiska bilderna . Möjligen kan de då också förstå lite av det som rör sig i en jägares själ när hon eller han på passet är utlämnad åt sina egna tankar.