Hemtjänstpersonalen i Sundsvall har fått nog. Efter åratal av nedskärningar kom i år ytterligare sparkrav på nästan tio miljoner kronor.

Kommunalarna på hemtjänstgruppen Fjärilen på Alnö hotade att säga upp sig från 1 juni och en rad grupper följde deras exempel. Kommunal krävde överläggningar med arbetsgivaren.

Efter ajournering och långa diskussioner backade arbetsgivaren och gick med på kraven. Sex extra miljoner har skrapats fram ur budgeten. Det viktigaste är att det generella stoppet för timvikarier dras bort och att ryktet om att plocka bort alla vakanta tjänster dementeras.

Kommunals Eva Björklund är nöjd.

— Det är en seger på alla plan. Vi har också fått igenom att arbetsledarna ska ta ansvar för prioriteringar och meddela vårdtagare om de inte får sin hjälp. Det har våra medlemmar tvingat göra. Men det är arbetsledarna som har betalt för det. Samma regler ska också gälla för kommunalarna som för andra i fråga om resor och utbildningar.

— En undersköterskeutbildning på 30 veckor nu i vår fick ställas in på grund av pengabrist. Men arbetsledare har kunnat resa på sina kurser, säger Eva Björklund.

Men det är svårt att få medlemmarna att tro på resultatet av överläggningarna, säger hon. Hon tror att arbetsledare sprider misstroende bland de anställda.

Marie Lövgren jobbar på Fjärilen. Hon väntar på att få se texten till överenskommelsen.

— Vi vill se svart på vitt så att arbetsgivarna inte sedan kan komma och förneka att de lovat något. Det har varit så många neddragningar här hela tiden.

När Kommunal och representanter för arbetsgivaren varit på Fjärilen och informerat om den färska överenskommelsen, spred sig osäkerheten på nytt, säger Marie.

— Äldreomsorgschefen sa att vi ju har budgeten att tänka på i alla fall. Det gick rykten om att indragningen av två tjänster här skulle göras ändå. Så nu vill vi se hela texten. Massor av anställda i hemtjänsten runt om i kommunen har ringt oss och är oroliga fortfarande.

Överenskommelsen ska nu gå ut med fax till alla arbetsplatserna, lovar Eva Björklund. Hon är inte förvånad över medlemmarnas misstro.

— De har drabbats av så många nedskärningar så de törs knappast tro på något positivt. Men vi ska hålla koll på att de sex miljonerna går dit de bäst behövs, som arbetsplatser med hög vårdtyngd och stor sjukfrånvaro.

Yrkesinspektionen i länet har funnit stora brister i hemtjänstens arbetsmiljö, framför allt alldeles för hög arbetsbelastning.