”Sufflösen” var årets norska bidrag till Oscargalan. Därifrån gick den lottlös, och särskilt märkligt är inte det. Det här är en sällsynt harmlös relations-historia om sufflösen Siv (Helge Schøyen) som är nygift med den rejält träige läkaren Fred (Sven Nordin). Men äktenskapet knakar redan i fogarna. Svens förra fru spökar och barnen skriker efter sin riktiga mamma.

Sivs andningshål är operan där hon möter en tubaist (Philip Zandén) och ljuv musik uppstår.

Siv sufflerar en uppsättning av Guiseppe Verdis opera Aida, och för operaälskaren finns mycket bra musik här.

Men för den vanlige filmbesökaren är ”Sufflösen” lite för händelsefattig för att riktigt gripa tag. Riktigt bra är det bara i scenerna mellan Zandén och Schøyen. Då exploderar spelet och filmen blir så bra som den antagligen var tänkt från början.