En stukad fot innebär att ett ligament gått av eller töjts ut och att man fått en blödning. Man bör omedelbart sätta hårt tryck mot det skadade stället (det räcker med en kvist om man är ute i skogen) och knyta något om, det duger med en strumpa tills man kommit hem. Hinner foten svullna upp tar det lång tid att återställa sig, något som alla idrottare är väl medvetna om.

En halvtimmes stenhård lindning brukar räcka, sedan kan man lossa lite på stödförbandet. Man skall inte belasta foten alls de första två dagarna.
För dig rekommenderar jag att prova med växelvis värme/kylabehandling för att få bort svullnaden.

Använd krossad is och varmt vatten. När du är stilla, håll foten i högläge och använd bekväma skor. När du är smärtfri, men inte förr, börja successivt med korta promenader, sedan längre. Därpå kortare löpturer, sedan längre.