Det är kemiskt befriat från solariesolbränna, ringade tröjor, silikonfyllningar och blekta tänder, som annars är obligatoriska attribut i allt som vänder sig till barn över åtta år.

Det är viktigt att visa vem man är. I det påståendet instämmer mer än 80 procent av de pojkar och 85 procent av flickorna som gick ut gymnasiet förra året, enligt Ungdomsundersökningen.

Men hur visar man sitt sanna jag ? Vi har en extremt sexualiserad kultur där kroppen ställs ut i snart alla sammanhang, där grova könsord är vardag som tilltal, där killar ser på porr och tjejer på såpor och luras tro att de där lär sig något om relationer och behov.

När Adam och Eva dricker te och håller varann i hand är livet så som det borde vara. När en 14-årig tjej dricker sig berusad och sedan försvarslöst skändas i en gruppvåldtäkt är det smutsigt och kallt.

Författarinnan Wendy Shalit har fått USAs feminister att rasa när hon i boken ”A return to modesty” vill se kvinnor knäppa blusen, kasta p-piller och hålla på sig tills de gifter sig. Unga kvinnor mår dåligt när de inte passar in i mallen för en ”frigjord kvinna”. De har en förtryckt, naturlig, kyskhet, som kvinnorörelsen förstört, menar hon.

I Månadsjournalen talar författaren och dramatikern Peter Birro,34, om sitt uppror mot sexualiseringen. Han lever i celibat sedan flera år i väntan på Kärleken. ”Frikopplad lust är bara skrik av ensamhet, enkla muskelsammandragningar”, säger han.

Båda lägger skulden på kvinnorörelsen och feminismen. Jag håller verkligen inte med! Men för deras längtan bort från rå exploatering känner jag sympati.