Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid. James Wood, LL Cool J, Charlton Heston, Ann-Marget — listan över alla stjärnor i Oliver Stones nya film All given Sunday är lång. I två och en halvtimme följer vi med när Sharks tunga pojkar stångas och kämpar i amerikansk fotboll.

Vi möter den gamle tränaren Tony (Al Pacino) som älskar sin sport och det unga stjärnskottet Willie Beaman (Jamie Foxx) som tar över allt mer. För Tony är laget och kamratskapet det viktiga. Medan Willie bara vill tjäna pengar och bli känd.

Oliver Stone berättar i ett rasande tempo, med ett filmspråk som gör att även om man inte är minsta intresserad av sport så kan man inte låta bli att ryckas med.

Stones filmer smattrar fram av häftiga klipp, frysta ögonblick, svartvita bilder, slowmotion och med en ljudmassa som förutom dialogen består av rockmusik, mänskliga läten, blandat med total tystnad. Åskådaren slungas in i historien och man känner sig lika utpumpad som spelarna när filmen är över. Vilken match! Mycket sevärd.