Läste Dokumentet, boken om Aftonbladets kvinnor på 70-talet och funderade på hur mycket som ändrats till det bättre.

Män som bärande nyhet är fortfarande tre gånger så många på förstasidorna, kvinnor i samma roll är dubbelt så ofta rånade, misshandlade, sjuka och lurade eller snygga. Underklädesmodellen för H&M ”som gör vägarna osäkra” blev en toppnyhet i sammanlagt 1,5 miljoner svenska tidningsexemplar, berättade P-O Eriksson från stiftelsen institutet för Mediestudier på en dag om kvinnor och medier.

Kvinnor får alltid tala kortare tid än män i både radio och tv. Andelen kvinnor som källor i Aktuellt och Rapport, var 29 procent i början av 60-talet. Idag är de 30 procent…

I såpornas värld är de kvinnliga cheferna antingen hjälplösa höns, eller kompetenta häxor , konstateradee Nanna Gillberg från tema genus vid Linköpings universitet.

Och i det senaste kårvalet på Handelshögskolan fanns följande valaffisch på väggen ”Finns det en vettIg anledning Till att ha ett jämsTälldhetsombud på en jämställd skolA?”, enligt tidningen Bang.

I Finanstidningen gör krönikören Axel Odelberg ett plumpt och sexistiskt angrepp på riksdagsledamoten Inger Segelström (s) samtidigt som han hånar förbud mot barnporrinnehav och köp av sex.

Och i tjej-tidningen Frida lockas 12-åringar med ”15 tecken på att du tänker för mycket på SEX” och får råd om hur ”du blir stjärna på en kvart” Förutom att ”dejta rätt snubbe” så ska hon slänga ur sig saker som ”Tänk nu glömde jag sätta på mig trosor igen” eller ”Jag har lagt karriären som utvikningsflicka på hyllan.” ”Hora är en vanlig öppningsreplik”, berättar högstadietjejer i DN.

Åh, tjejer, det är lååång väg kvar att gå!