Maria (Ana Fernandez) är en 35-årig städerska som lever på sprit och cigaretter ensam i en skamfilad lägenhet. Hon är missnöjd med sitt liv och hatar sin far som hindrade henne från att studera.

En dag flyttar hennes mamma (Maria Galiana) in. Pappan är inlagd på sjukhus och det är för långt att åka hem till byn mellan besöken. Mammans försök att skapa trevnad i lägenheten gör Maria aggressiv. Desto vänligare är en änkling i samma trappuppgång.

Under pappans sjukhusvistelse ställs livet på sin spets för Maria. Hon är gravid och deprimerad men berättar inget för sin mor.

En lågmäld spansk film om vardagsmänniskor och deras livsval. Stundtals gripande utan att bli sentimental och med en del ovanliga inslag. Hur många har sett denna scen på film: en gammal kvinna som obesvärat byter byxor och duschar en jämnårig man som en ren granntjänst?