Det skrivs massor om stress just nu. Men samtidigt går varje dag nya människor i fällan och tror sig ha övernaturliga krafter och inga behöv av sömn, vänner eller egen tid.

I TV vittnade en före detta reklamchef om hur arbetstempot förvandlat honom till en hjälplös fågelunge som måste matas och vårdas i månader innan han kom tillbaks till livet. I samma program såg man det unga IT-folket med sina drömmar om framgång och pengar.

En patetisk slutbild av en ung kille som efter en 12-timmarsdag på en av webbfabrikerna kommit hem, direkt loggat in sig på nätet samtidigt som han kollar på TV sitter kvar på näthinnan.

I Financial Times, porträtteras den 27-åriga internetmiljonären Martha Lane Fox, vars dag börjat vid femtiden på morgonen i Paris och slutat hemma vid datorn i London vid tolvtiden på natten. Då sätter hon igång och besvarar sina dagliga 300 e-brev. Umgås hon med kompisar är det aldrig före 2230 på kvällarna. Självklart är hon singel. Hon har långt, mjukt hår och ser ut som en väluppfostrad skolflicka. Hur hon mår om ett år eller två, trots alla miljoner vill man knappt fundera på.

Men kanske vaknar hon och gör allvar av sin dröm: ”En dag ska jag ha massor med ungar och arbeta som fängelsechef.”

Tillåt mig tvivla.