Fanny Danielsson som gjort kortfilmen ”Inte utan min badbomb” om folks badrum tror det beror på män har velat se kvinnor som en sorts högre väsen, som älvor eller sagoprinsessor. Då passar bajs inte särskilt väl in.

Artiklen i DV innehåller också bajsfakta om bland annat gaser, hård mage och känslig tarm, ”colon irritabile”. Är du rädd för gaser, undvik tuggummi och cigaretter, de gör att du sväljer luft.

Kokta grönsaker är mindre gasbildande än råa. Var försiktig med bönor, kål, lök och ärter.

För att slippa hård mage ska du motionera och äta mycket fibrer. Det ska du också göra om du har ”colon irritabile”. Känslig tarm beror på stress och ger symptom som omväxlande lös och hård mage och magknip. Träna gärna avslappning, stressa av, sluta röka, undvik fet mat och dra in på kaffe och alkohol.