En båt sänks på väg från Polen till Sverige av några kriminella polacker. Ombord finns en låda med något värdefullt och dessutom en av skurkarnas flickvän, Irina. Han låter henne följa med båten till botten med flit.

Irina (Izabella Scorupco) är just på väg att drunkna när hon räddas av en räktrålare med Arne (Stefan Sauk) som skeppare. Han tar med henne hem och hon får låna några av hans döda flickväns gamla paltor. Ett par högklackade sandaler, en svart urringad genomskinlig blus av spets och troligtvis en bh av modell push-up. Ni vet sådana kläder man längtar efter när man just klarat sig från att drunkna.

Det är upptakten i Erik Gustavsons film Dykaren en historia om ryska/polska gangsters som om vartannat våldgästar varandra, trycker upp varandra mot väggen och i förbifarten sparkar ned varandra i jakten på den låda med okänt innehåll som ligger på havets botten. Första gången är överfallen otäcka, men när man sett i princip samma scen ett antal gånger blir det till slut en smula parodiskt.

Ryssarna härjar runt i Göteborg utan att bli störda av poliser. Trots att de plöjer rakt igenom torghandeln, slår ned en polis, skjuter och slåss. Den enda som försöker upprätthålla lagen är en stackars töntig lokal polis som bovarna vid en scen fångar med ett nät.

Tyvärr finns det alltför många logiska glapp för att det här ska bli en spännande och hållbar historia.