Sedan finns det mängder av olika sätt, från en beslöjad sovrumsblick med halvslutna ögonlock till att vara så omedelbar i sättet att den som man åtrår blir alldeles betagen. Eila kan konsten att flirta i så hög grad att hon till och med flirtat efter en högmässa i en kyrka i USA.

Hon tittade prästen djupt i ögonen och sade:

— Jag älskar dina predikningar, varpå han inte var sen med svaret: Du inspirerade mig.

Eila tycker att alla varje dag bör ta chansen att i korta ögonblick flirta med någon, genom ett snabbt leende till en obekant på bussen eller genom en snabb beröring av en arbetskamrat. För flirt handlar inte om att få någon i sängen, snarare om ett godmodigt spel som gör det lättare att leva.

I flirt ger man alltid något positivt till en annan människa, det är ett dynamiskt sätt för två personer att mötas. Att visa en annan människa uppskattning och få andra att må bra.

— Du når fram till en annan människa, som känner din känsla. Är man bitter och ilsken kan man inte göra det, säger hon. Bättre då att vara litet godmodigt stollig och lekfull och inte alltid följa givna regler.

Hon berättar att det finns två sätt att flirta på, ett för dem som är upptagna och gifta, ett annat för dem som är inte är det.

— Är man gift kan man inte flirta med andra på ett sexuellt utmanande sätt, men gärna med sin partner, ge honom/henne en komplimang varje dag eller berömma partnern när han/hon berättar om sina framgångar, säger hon.

Eila påstår själv att hon varit mer än blyg. Den blygheten försvann i New York dit hon åkte för att studera film.

Men hon avslöjar att hon också åkte dit för att leta efter skådespelaren James Dean. Visserligen hade han förolyckats men det gick rykten att han levde och hon skulle bli den som fann honom och ge honom evig kärlek.
Hon fann inte James Dean, men hon blev van vid komplimanger och fick självförtroende under sina elva år där.

Väl tillbaka i Finland upptäckte hon hur reserverade svenskar och finnar är, hur svårt det är att få kontakt med dem.

En flirtskola, det är vad Helsingfors behöver, tyckte Eila, och startade en 1993.

— Finnarna är mycket blyga förutom när de druckit några drinkar, då blir de vilda och flirtar så mycket att de ångrar det nästa dag.

I Norden betraktas det snarast som vulgärt och oacceptabelt att flirta.
Nej, tacka vet hon Frankrike, flirtens land, där vet de hur en elegant, sofistikerad flirt ska gå till.

Eila tycker att kvinnor ska vara lika mycket initiativtagare i kärlek som männen är. Myten att männen ska jaga och kvinnan låtsas vara svårfångad ger hon inte mycket för, det räcker med att bara vara litet svårfångad.

Eila tog självklart initiativet när hon träffade sin nuvarande man.

–Jag gjorde en film och han medverkade som saxofonist. Jag ringde upp honom och sa att jag var producenten och att han fick komma till mig och hämta sin lön. Han behövde pengarna så han kom, säger hon.

Det i sin tur ledde till att de tillbringade kvällen tillsammans.

Två dagar senare körde hon fram till hans hus och parkerade en Mustang där. Han undrade: Vad gör du?

Jag flyttar in, blev svaret.