Absurd historia i hällregn på den lilla skotska stängselfirman, skickas bokens jag ut tillsammans med två långhåriga och tystlåtna hårdrock-wannabees till England för att bygga stängsel åt en fårfarmare. Meter på meter av hållbart och linjerakt höghållfast stängsel rullas ut över det engelska landskapet allt medan regnet mjukar upp marken till lervälling och letar sig in mellan nedkyld hud och dåligt isolerande läderjackor. På flykt från husvagnstristessen tillbringar de kvällarna med knappordiga konversationer över blaskig ljummen öl på ortspuben.
Med en nästan plågsam detaljrikedom berättar Magnus Mills historien om de tre stängselbyggarna som oförtrutet jobbar på trots slavliknande arbetsvillkor och eländig tillvaro.
Undan för undan blir historien alltmer surrealistisk, då uppdragsgivarna en efter en stryker med som resultat av de tre unga männnens pliktskyldiga strävande med stängslet. När så en dag en beställning från de korvstoppande slaktarna bröderna Hall ligger på bordet, med krav på extra höga hållfasta stängsel, börjar både läsaren och huvudrollsinnehavarna ana oråd.
Stängslet (Forum) är busschauffören Magnus Mills kritikerrosade och prisbelönta debutroman. Med sin blandning av ändlöst upprepade arbetsmomentbeskrivningar, dystra scenografi och absurda historia är den en märklig bok, som irriterande nog inte släpper taget om läsarens tankar då sista sidan blivit läst.