”Ensamma mamman och andra berättelser” (Ordfront/Galago) innehåller samtliga hittills skrivna seriesidor om ensamma mamman, och andra serier och skämtteckningar av Cecilia Torudd, några hittills opublicerade.

Min favorit är den när mamman en natt ska ut och leta efter dottern och rusar tillbaka till sängen när hon hör steg i trappan. Sambon finner henne på morgonen fullt påklädd under täcket, inklusive basker, och tänker: ”Man inbillar sig att man vet allt om en människa”.

Eller vad sägs om den här: ”Onanerar du?” Svar: ”Inte just nu”.

I den här samlingen finns träffsäkra och roliga kommentarer om bland annat trafik, brott och styvfamiljer.

I ”En modern man ur medelklassen” krockar manligt och kvinnligt psyke på ett mycket roligt sätt. Boken avslutas med berättelsen om när Cecilia började skolan. Vänsterhänta ansågs vanskapta på den tiden och bäst i klassen i sång och teckning räknades inte. En sorglustig berättelse att känna igen sig i.