I filmen Varsity Blues hamnar vi i den lilla staden West Canaan i Texas. Där kretsar allt kring high school football. De unga killarna i laget är kungar både på och vid sidan av planen. Lagets tränare har större makt än sheriffen och lagen. Och tränaren skyr inga medel. Han är beredd att offra allt, inklusive de unga pojkarnas framtid och hälsa, för att vinna ännu ett mästerskap. Pressen blir enorm på lagkamraterna från lagledare och föräldrar som helt lever för sina söners framgångar. De unga killarna beslutar sig för att avsluta säsongen som hjältar på sina egna villkor. Slutet på filmen är förutsägbart. Det är en typisk amerikansk tonårsfilm med skämt om sex, sprit och droger.

I rollerna ser vi James van der Beek, Jon Voight, Paul Walker, Ron Lester, Scott Caan, Amy Smart och Eliel Swinton.