Murakawa (Takeshi Kitano) är gangster i Tokyo. På gangstrars vis ägnar han sin tid åt att gå runt i sitt distrikt och kräva pengar av affärsidkare för ”beskydd”. Vägran kan leda till väldigt tråkiga saker. Som till exempel dopp i sjön med huvudet före från en kran tills döden inträffar medan skurkarna hånskrattande tittar på.

En dag kallas Murakawa in till chefen. Han får uppdraget att med ett par kumpaner åka till en annan stad och medla mellan två gäng. Väl där förstår han att uppdraget var en skenmanöver. Tillsammans med sina mannar slår han sig ner i en stuga vid en strand i väntan på klarhet.
Dagarna ägnas åt öldrickande och lek på stranden. En natt vaknar Murakawa av ett ljud utifrån och överraskar en av sina män mitt i en våldtäkt. Utan att tveka dödar han mannen och får en hängiven beundrarinna. Men som alla relationer i filmen är också denna hotfull. Flickan beundrar Murakawa för att han vågar döda.

En stark film som växlar mellan spänningsfyllt lugn och våldsam brutalitet. Sonatine är regisserad av huvudrollsinnehavaren själv, Takeshi Kitano som gjort bland annat Hanabi (1997) och Kokpunkten (1990).