Den superkände reportern Ike (Richard Gere) från New York får höra talas om kvinnan som överger sina män vid altaret och flyr bröllopet i sista minuten. Han beslutar sig för att skriva en artikel om den flyende bruden och åker till landsortsstaden där hon bor.

Han träffar Maggie (Julia Roberts) som visar sig vara ägarinnan till ortens järnaffär. Hon kan inte bara allt om skruvar och muttrar utan är också en driven uppfinnare och lampkonstnär.

Dessutom vacker, glad och omtyckt av till och med sina övergivna män.
Jakten på sanningen om denna motsägelsefulla kvinna kan bara sluta på ett sätt. Den sofistikerade och svårflörtade storstadsjournalisten faller platt. Och till sist står även Richard Gere vid altaret och undrar om bruden ska komma eller inte…

En romantisk komedi som visserligen är väldigt romantisk, men som stannar vid ett småleende.