Vem vill åka till Hälsohemmet Granhedsgården och gnaga morot? ”Gustav Wasa Spa” låter betydligt häftigare.
Den driftiga Ulla (traversföraren och stå-upp-komikern Kerstin Bäck) byter namn på sitt och brorsans hälsohem, börjar med gyttjebad, frigörande dans och aurafotografering för att tillmötesgå tidens hälsotrend.
Brorsan (Peter Karlsson) skakar på huvet. Han och en kvarglömd, gammaldags vegetarian (Per Ragnar) gör stora ögon åt nyordningen med trädkramning och andliga övningar.
Lasse Åbergs seriefigur Stig-Helmer och kompisen Ole (Jon Skolmen) kommer dit och får instruktion i tarmsköljningens ädla konst. Vid överlevnadskursen visar sig Stig-Helmer ha oanade egna kunskaper från tiden i scoutpatrullen Bävern. Skurken Bruno Anderhage (Mats Bergman) försöker denna gång göra pengar på ”hälsochips” bestående av vanligt kycklingfoder.
Lasse Åberg driver stillsamt och ganska roligt med hälsobranschen. De kycklingdräkter som förekommer vid flera tillfällen i filmen är nästan onödiga som extra komisk påspädning.