Det blir en förtvivlad december för både flickan och hennes familj, för nalle, tappad på en tunnelbaneperrong i julbrådskan, är verkligen försvunnen.

Tiden går och hemma hos flickan väntar man på julafton och på en storebror som varit i Amerika i en massa år och nu ska komma hem och träffa sin pappas nya familj för första gången. Men flickan, hon väntar bara på sin nalle. Väntar och hoppas, fast så småningom rätt uppgivet.
En Liten Julsaga är precis som titeln anger en ganska opretentiös film att bänka sig framför så här inför jul tillsammans med ett litet barn.
Till skillnad från många tecknade filmer man tar sina barn på i alldeles för tidig ålder i hopp om att de ska tycka att det är roligt, är En Liten Julsaga en film där ett litet barn hinner uppfatta vad som händer och kan känna igen sig i handlingen.

Lite väl långsam ibland kanske för den vuxne, men det är glömt och förlåtet när den alldeles underbara slutscenen klingar ut.