En grupp vetenskapsmän arbetar på en forskningsstation mitt ute till havs. De försöker ta fram en medicin mot alzheimers sjukdom. För att nå önskat resultat måste de genmanipulera några hajar, som därmed blir livsfarliga.

Men de vetenskapliga experimenten slår fel (blir ni förvånade?).
Dessutom brakar ovädret löst (har ni sett det förut?) vilket så småningom leder till att stationen börjar sjunka. Nu gäller det för forskarna och andra anställda på stationen att ta sig ut.

Deep blue sea är gjord av den finske regissören Renny Harlin som bland annat gjort Die Hard 2. Och visst är det action som gäller även i denna film: så fort en dörr slår igen låter det som en kärnvapenexplosion, filmen är en orgie i explosioner, uppätna människor, välbyggda karlar som stirrar varandra djupt i ögonen och sedan ger varandra ett högtidligt handtag och ibland faktiskt ett famntag, eldstormar och suck så ointressant och oengagerande det hela blir. Mycket teknik, dyra tagningar och långt ifrån lika spännande som på den gamla spielbergska plasthajens tid.