Den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. I Sverige träder samtidigt dataskyddslagen i kraft. Det innebär nya regler för hur organisationer och företag får hantera personuppgifter. Dataskyddslagen ersätter personuppgiftslagen (PUL).

Kommunalarbetaren ingår som en av fem tidningar i LO Mediehus. Tidningen är självständig och tidningen ges ut av fackförbundet Kommunal. Det betyder bland annat att alla medlemmar får tidningen skickad till sig med post. Medlemmar som inte vill ha tidningen kan mejla till agneta.hubenette@ka.se.

Det redaktionella arbetet på Kommunalarbetaren omfattas av ett journalistundantag från GDPR och dataskyddslagen. Det innebär att grundlagsskyddade medier, som Kommunalarbetaren på papper och ka.se på nätet, får fortsätta att hantera och lagra personuppgifter på samma sätt som hittills. Det betyder till exempel att det även i fortsättningen är tillåtet att lagra fotografier.

Den som inte är medlem i Kommunal men vill prenumerera på Kommunalarbetaren kan göra det genom att mejla till agneta.hubenette@ka.se. Vi skickar uppgifterna till Kommunal som sparar uppgifterna för att kunna skicka tidningen. Den som inte längre vill ha tidningen mejlar till agneta.hubenette@ka.se.

Om du skickar in en kommentar på en artikel du läst på ka.se så sparar vi de personuppgifter du uppger. Anledningen är att vi kan behöva komma i kontakt med dig i samband med publiceringen. Dina kontaktuppgifter publiceras inte. Vi lämnar aldrig ut några personuppgifter och du omfattas av källskydd.

Om du skickar en insändare till Kommunalarbetaren så behåller vi dina personuppgifter i samband med publiceringen. Vi behöver veta vem du är, men lämnar aldrig ut några personuppgifter. Det samma gäller om du mejlar din insändare till oss.

Om du ställer en fråga via mejl så sparar vi dina kontaktuppgifter för att kunna få kontakt med dig. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter.

Kommunalarbetaren ger ut ett digitalt nyhetsbrev. Du kan prenumerera genom att mejla webbredaktör simon.rothelius@ka.se.

Redaktionen sparar dina kontaktuppgifter för att kunna skicka nyhetsbrevet till dig. Om du vill bli bortplockad ur registret är det bara att klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet.

Ibland anlitar vi frilansjournalister, fotografer och andra leverantörer. De personuppgifterna sparar vi för att komma i kontakt med den som gjort jobbet. För att kunna betala behöver vi även spara viss betalningsinformation.

Har du frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter? Kontakta chefredaktör och ansvarig utgivare Anna Körnung på anna.kornung@ka.se