Ska du söka jobb och funderar på om arbetsgivaren är schysst eller inte? Då kan det vara en god idé att först ta reda på om arbetsplatsen har kollektivavtal.

Nu finns det ett enkelt sätt att ta reda på om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen. Med tjänsten Kollkollen kan du enkelt ta reda på om en arbetsgivare har kollektivavtal med Kommunal.
Det enda du behöver göra att är söka på företag, organisationsnummer, arbetsplats eller ort. Förutom information om arbetsgivare och huvudort hittar du även alla arbetsplatser tillhörande en arbetsgivare. Du kan till exempel se vilka förskolor som finns i kommunen där du bor, söka efter en specifik förskola samt se alla orter som en arbetsgivare är verksam på.

Kolla här om arbetsplatsen har kollektivavtal

Så gör du om det saknas kollektivavtal

Om det skulle vara så att din arbetsplats, eller arbetsplatsen du tänkt söka jobb på, saknar kollektivavtal, kan ett första steg vara att kontakta Kommunal. Du kan ringa till Kommunal på 010-442 70 00 så får du veta mer om hur avsaknad av ett kollektivavtal kan påverka dig.

Kontakta Kommunal där du bor

En schysst grund i din anställning

Ett kollektivavtal är en överenskommelse mellan en arbetsgivare och en facklig organisation. Ett kollektivavtal gör att du vet att det finns en schysst grund i din anställning som arbetsgivaren måste förhålla sig till och du behöver aldrig själv förhandla om självklarheter som till exempel lön, arbetstider och tjänstepension.

– Med kollektivavtal blir det ordning och reda – och alla på arbetsplatsen vet vad som gäller, säger Chamilla Bohman, enhetschef på arbetsplats- och avtalsenheten.

Därför är det så viktigt med kollektivavtal – läs mer här

Har du en kollega som ännu inte är medlem? Tipsa eller påminn om att man som medlem i Kommunal får trygghet, yrkesutveckling och många bra medlemsförmåner. 

Just nu har dessutom vi rabatt på medlemsavgiften!


Bli medlem i Kommunal här och var med och påverka