Det här behöver du:

• 1 dl pumpafrön
• 1 dl solrosfrön
• ½ dl linfrön
• ½ dl sesamfrön
• 1 dl finhackade ­valnötter
• 1 dl havregryn
• ½ dl majsmjöl
• 2 dl hett vatten
• flingsalt

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla torra ­ingredienser.

3. Häll över kokande vatten och rör om. Det ska bli som en gröt.

4. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten i ett jämnt lager över hela plåten. 

5. Ta bort det översta bakplåtspappret och strö salt över smeten. Grädda i cirka 1 timma.

6. Låt svalna och bryt i bitar. Förvara torrt.

 

Tips! Det går bra att ersätta havregrynen med exempelvis ärt- eller bönmjöl.