– Det är flera centimeter stora skador med inbuktningar på bussen, säger Lars-Olov Nyquist, trafikchef för Hisingen vid Göteborgs Spårvägar till Kommunalarbetaren.
Händelsen inträffade vid 23.30-tiden när en buss på linje 18 stannat vid en busshållplats på Litteraturgatan i Backa.  Men varken busschauffören eller passageraren skadades vid attacken mot bussen. Chauffören mår efter omständigheterna bra.

Göteborgs Spårvägar (GS) kommer nu att prioritera arbetsmiljön och säkerheten. För chaufförernas och passagerarnas trygghet har GS valt att lägga om trafiken i området.
– Vi vidtar åtgärder för att det inte ska upprepas. Vid ett visst klocklag kommer vi inte att trafikera platsen. När vi får ett besked av polisen att området är lugnt, kan vi åter trafikera. Detta gör vi för att inte riskera chaufförernas och passagerarnas säkerhet, säger Anders Larsson, säkerhetschef vid GS Buss AB.

Busstrafiken i Göteborg har tidigare drabbats av attacker men händelsen på onsdagskvällen var grövre än tidigare. Det är ännu oklart om bussen utsattes för stenkastning eller beskjutning. För närvarande råder två teorier.
– Det har varit stenkastning. Det var länge sedan det var en sådan allvarlig händelse, säger Kent Budd, ordförande i trafiksektionen, i Kommunal i Göteborg.
Även Lars-Olov Nyquist som har sett skadorna på bussen tror att det rör sig om stenkastning. Samtidigt är Göteborgspolisen osäkra på vilket slags vapen gärningsmännen använde vid attacken. Polisen misstänker att skadorna på bussen orsakats av någon form av skjutvapen. Bussen har tagits i beslag och nu ska händelsen utredas.
– Det är ett flertal hål i bussen. Den har varit utsatt för någon form av beskjutning. Det talar för att det är skotthål. Vi har inlett förundersökning i fallet och den tekniska undersökningen får visa vad som har hänt, uppger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Skadegörelsen mot bussen är bara en i raden av händelser som har inträffat i Backa den senaste tiden. Det har varit oroligt i bostadsområdet i flera dagar. I tisdags sköts en man ned i området. Dessutom ska ett skott gått in i en kvinnas lägenhet samma kväll. Under tisdags- och onsdagskvällen drabbades även polisen av stenkastning.
– Det började i tisdags i Backa. Men det var oväntat att de gav sig på en buss, chaufför och passagerare är ju oskyldiga, säger Kent Budd, till KA.

Enligt Göteborgs-Postens nätupplaga ska ett vittne i samband med bussattacken ha sett sex till sju maskerade män som höll i gevär och pistoler. De skriver också att Göteborgs Spårvägar under torsdagen beslutat att sätta in väktare som kommer att finnas på plats på Brunnsbotorget efter klockan 22 på kvällen.
Ingen är ännu gripen för attacken mot bussen.