– Jag sa till Magnus: ”fan vi skriver en låt om nattpatrullen”. ”Ja, de är klart vi gör” sa han, och så gjorde vi det, säger Anna Lindström, som själv jobbar i nattpatrullen i hemtjänsten i Säffle.

Sambon Magnus Liljeqvist är musiker och har mixat ihop låten som Anna och några kollegor sjunger. Texten beskriver arbetsglädje, men också larm, hur nattpatrullen kryssar fram mellan djur i natten, och en mörkare sida av arbetet.

­– Lite var tanken att vi sliter ju som bara den, vi är för få, vi får inget extra folk och vi får bara mer och mer att göra, då tänkte jag att vi skriver en låt om det.

Låten ska släppas på Spotify

Låten som heter ”Nattpatrullen” har funnits inspelad ett tag men de bestämde nu att det var dags att mixa färdigt den till hemtjänstens dag, 27 januari, sen ska den släppas på Spotify. Anna Lindström är nöjd med resultatet.

– Vi provade flera gånger när vi satt och sjöng och försökte få till en text. Magnus spelade och så nej: ”det är för mesigt” sa jag. Jag ville ha det lite rockigare, så att det inte blir någon visa.

Låten har spelats på radio efter att ha fångats upp av P4 Värmland. Anna Lindström tycker att det känns overkligt, säger hon, men jätteroligt. Än har hon inte fått några reaktioner från brukare eller från kommunen.

– Det är om någon har hört den på radio, det märks väl i natt när vi ska jobba.