Den 11 september är det val till riksdagen. Precis som inför tidigare val har Kommunal en kampanj där de ringer till medlemmar för att uppmana människor att rösta. 

Kampanjen är igång sedan den första maj och förhoppningen är att få människor att rösta den 11 september. 

Målet är att ungefär 900 fackligt förtroendevalda ute på sektionerna ska ringa 100 000 enskilda samtal till medlemmar. Den som vill kan bland annat få en sms-påminnelse om att rösta i valet.

Känner till arbetsplatserna

– Det är viktigt för oss att veta vad våra medlemmar tycker och vilka frågor som är viktiga för dem. Det som är bra med att det är fackligt förtroendevalda som ringer är att de känner till arbetsplatserna i sina områden och alltså där medlemmen jobbar, säger Anna Skarsjö, ombudsman och valledare på Kommunal.

Anna Skarsjö, Kommunal.
Anna Skarsjö, Kommunal.

Kommunal tycker att valet är viktigt eftersom löner och arbetsvillkor påverkas av vilka politiker som styr. I samtal med medlemmarna kommer man att berätta att Kommunal tycker att statsminister Magdalena Andersson (S) ska stanna kvar på sin post.

Kommunal och valet 2022

Kommunal ringer till flera medlemmar i landet och uppmuntrar personer att rösta i riksdagsvalet 2022. Kampanjen har genomförts vid tidigare val. Det gäller även vid region- och kommunval samt kyrkoval.

Tre veckor före valet 2022 kommer även rosa valbilar att synas runt om i landet. Målet är att besöka så många arbetsplatser som möjligt inom Kommunals avdelningsområden.