Gå på möten för unga medlemmar i Kommunal

Sedan 2017 finns det något som kallas för ungkommittéer i varje avdelning i landet. Varje ungkommitté anordnar minst en träff varje år för personer som är 30 år eller yngre. Här får du lära dig mer om facket, arbetsvillkor och dina rättigheter på jobbet.

Det krävs ingen förkunskap för att vara med på träffarna. Det enda du behöver är ett intresse för att lära dig mer. Du kan kontakta din avdelning för att ta reda på mer information.

Gå en vidareutbildning

Kommunal ingår i LO, som är en sammanslutning av 14 olika fackförbund. Därför kan medlemmar i Kommunal delta i en rad utbildningar som organiseras av LO.

Dels finns det utbildningar som vänder sig till alla som vill lära sig mer (oavsett ålder), dels finns det specifika kurser för unga vuxna. Ett exempel är kursen för unga ledare, men den kräver att du har grundläggande kunskaper om facket. Det kan du få genom att till exempel gå på ungkommitténs träffar. 

PS! Kom ihåg att du har rätt att vara ledig från jobbet för att delta i en facklig utbildning. 

Läs mer här om kurser.

Bli skolinformatör

Ett sätt att skapa skillnad är att träffa elever på gymnasiet. Som skolinformatör berättar du vad en fackförening är och hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Normalt sett brukar skolinformatörerna besöka eleverna, men under pandemin sker mycket digitalt. 

För mer information kan du kontakta din lokala ungkommitté.

Håll dig uppdaterad i sociala medier

Den som vill hålla sig uppdaterad om nyheter, aktiviteter och viktiga datum gör rätt i att följa sin lokala ungkommitté på sociala medier. På Facebook hittar du bland annat sidor för unga medlemmar i Norrbotten, Stockholm och i Bergslagen