I pjäsen ”Fly me to the moon” börjar hemtjänstarbetarna Jessica och Lenas besök hos 84-åriga Karl-Gösta precis som vanligt. Problemet är att han dör medan de är där. Men när de kommer på att det bara är de som vet att han dött mörkar de att han inte lever längre och tänker att de kan fortsätta hämta ut hans pension. ”Vi torkar piss och skit för 120 spänn i timmen – de är skyldiga oss pengar”, konstaterar en av dem.

Påhittad kriminalpodd

Pjäsen har spelats runt om i världen och på Uppsala Stadsteater. När den nu flyttas från scengolvet till att bli poddteater är det i form av en påhittad kriminalpodd. Ett smart drag kan tyckas eftersom kriminalpoddsformatet verkar vara populärt bland lyssnarna. 

Poddens Magnus von Gegerfeldt börjar nysta efter sanningen bakom rubrikerna om hemtjänstmordet och lyssnaren får höra både hans jobb och Jessica och Lenas egna röster. Fyra avsnitt runt 15-20 minuter vardera går att höra där poddar finns plus på Uppsala stadsteaters hemsida. Väl värt att lyssna!