För några veckor sedan kom beskedet att en före detta anställd misstänks ha begått 18 grova våldtäkter mot personer på äldreboendet Riddarstensgården i Lerum. Tidigare har det inte varit känt om det varit mot personal eller personer som bor eller bott på boendet.

– Vi vet inte ens om det är anställda eller personer som bott här. Alla förutsätter att det är kunder men vi vet inte, sa verksamhetschefen Petra Höglund i en tidigare intervju med Kommunalarbetaren och förklarade att polisen uppmanat dem att inte förkomma utredningen genom att ställa frågor till personal och boende.

Den knapphändiga informationen har lett till oro bland anhöriga och personal. Nu går åklagaren ut i ett pressmeddelande och förklarar att de 18 våldtäkter mannen är misstänkt för har drabbat personer som bott på boendet.

– Vi kan nu lämna uppgifter om att det gäller brott riktade mot fyra personer som varit boende på äldreboendet vid aktuell tid. De berörda är informerade, säger kammaråklagare Hediye Kurt vid Åklagarkammaren i Borås, som på grund av utredningsläget inte svarar på fler frågor just nu.