Kommunalarbetaren, KA, granskar, bevakar och berättar om det som berör och betyder mest för våra läsare och deras arbetsliv inom den svenska välfärden. Undersköterskan, bussföraren, barnskötaren, städaren och många fler samhällsbärande yrken ryms inom vårt spännande bevakningsområde.

Nu söker vi på KA en vikarie för en av våra reportrar som ska vara föräldraledig från och med oktober. 

Den vi söker ska vara en mycket van nyhetsreporter med ett gott publicistiskt omdöme. Du ska gärna vara intresserad av arbetslivsfrågor.

Eftersom vi är inne i en intensiv digital omställning vill vi att du har en mycket god digital kompetens med förmåga att ta fram innehåll, vinklar och format som fungerar i våra digitala kanaler.

På KA vill vi både inspirera våra läsare och ge dem kunskap. Därför tror vi att du är bra både på att förklara sammanhang och på journalistik som berör och engagerar läsarna.

Du är också van och tycker det är kul att jobba i olika tempon: med snabba, dagliga nyheter och med granskningar och reportage som får ta längre tid.

Du kommer till en kunnig och glad redaktion som gärna jobbar tillsammans och som generöst delar med sig av sin kunskap.

LO Mediehus främjar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan, med cv och referenser, skickar du senast den 10 september.

Tillträde sker gärna under september eller efter överenskommelse.

Vikariatet löper till årsskiftet men det finns möjlighet till en förlängning. 

För frågor om tjänsten kontakta Anna Körnung, chefredaktör, på 070-682 70 76 eller anna.kornung@ka.se. Hit mejlar du också din ansökan och länkar med eventuella arbetsprov.

Facklig kontakt är Stephen Lindholm, journalistklubbens ordförande, som du når på 070-566 01 63 eller stephen.lindholm@ka.se.

Kommunalarbetaren är fackförbundet Kommunals tidning för deras drygt 500 000 medlemmar. Här kan du läsa mer om oss.

KA är en del av LO Mediehus där också Arbetet, Handelsnytt, Sekotidningen, Fastighetsfolket, Målarnas facktidning och Elektrikern ingår. Vi sitter alla tillsammans på samma redaktion, centralt i Stockholm.