Björks buss kör linjetrafik i Sydnärke. I mitten av december går upphandlingsperioden ut och bolaget, som ägs av Transdev, förlorade upphandlingen för nästa period.

Förra veckan varslade företaget 52 av 55 anställda i Kumla, skriver Nerikes Allehanda. Bland dessa är 32 tillsvidareanställda och 20 visstidsanställda. De som varslas är bussförare och verkstadsmekaniker.

Förhandlingarna mellan Kommunal och arbetsgivaren är nu färdiga.

– Det är beklagligt att det blir så här, och tråkigt för våra medlemmar att det nu blir en tid av ovisshet. Linjerna finns ju kvar och ska köras. Men vi vet inte ännu om personalen följer med eller inte. Det är beror på vad Transdev och den nya operatören kommer överens om, och det får vi mer information om tidigast i slutet av augusti eller början av september, säger Kristoffer König, regionalt ombud för Kommunal, till Nerikes Allehanda.

Transdevs tillförordnade affärschef Julius Marnelius beklagar situationen.

– Det är givetvis alltid mycket tufft att lägga ett varsel. Mina tankar går till alla våra medarbetare som berörs. Vi kommer säkerställa att vi gör ett bra avslut för våra medarbetare, säger han till Nerikes Allehanda.