Anna Norrgran arbetar på Östra sjukhuset i Göteborg med att sanera ambulanserna efter att de kört coronapatienter. I början arbetade sanerarna inte nattetid, men fick höra att passen varit väldigt tunga, personalen snittade på arbetsdagar över tolv timmar.

– Då började jag fundera på vad jag kunde göra för att underlätta lite för dem. Jag testade att göra muffins en gång så att de skulle ha något litet att pigga upp dem i lunchrummet.

Det blev så populärt att hon bara fortsatte. Hon gör 200 per gång och har hållit på i över ett år. Ibland gör hon till andra yrkesgrupper, så som akutvaktmästarna eller säkerhetsvakterna på sjukhuset.

– Det har ju blivit lite känt att jag har gjort det här. Så om det är någon som har kommit och sagt att de vill ha så får de också.

Varför har det här varit viktigt för dig?

– För att det har känts som att det har piggat upp mina kolleger och att de har blivit glada för det. Det har varit något litet man kan göra för att hålla humöret uppe.

Hur har responsen varit?

– Väldigt bra. Det är därför jag valde att fortsätta!