Våld från brukare har lett till blåmärken, blåtiror och att personalen har fått uppsöka läkarvård. Nu har missförhållanden ansetts så allvarliga att Kommunals skyddsombud har kopplats in och boendet i Boden har anmälts till Arbetsmiljöverket. Bland annat påpekas det i anmälan att personalen saknar utbildning i missbruksproblematik trots att hasch missbrukas på gruppbostaden.

– När personalen frågade varför de inte fick ringa polisen svarade närmaste chef att de bara kan ringa polisen och säga att de misstänker att någon använder narkotika i huset. Då får polisen själva ta reda på vem som gör det, säger Kommunals Anna-Karin Nylund till Norrländska Socialdemokraten, som var först med att rapportera om gruppbostaden.

– Jag känner inte ens till att det här ska ha förekommit hos oss. Oavsett orsak får man kontakta polisen om man känner sig hotad, säger verksamhetschefen Jeanette Nordberg till tidningen.